esquiar a Andorra

Des del Hotel Coma pots accedir molt fàcilment

als 3 grans dominis esquiables d'Andorra.

T'expliquem com arribar-hi

La novetat de la temporada 2023 a Andorra, es que els tres dominis esquiables del país (Ordino Arcalís, Pal Arinsal i Gran Valira) s’han unit, i esdevenen GranValira Resorts Andorra, l’estació més gran dels Pirineus, i una de les més grans d’Europa amb més de 300Km de pistes d’esquí.

El millor es que, tots 3 dominis, estan a pocs minuts de l’Hotel Coma, i accedir-hi és molt senzill.

esquiar a Andorra

Per què a Ordino Arcalís?

És l’estació orientada de cara nord, i això afavoreix la qualitat i quantitat de la neu. Les condicions excepcionals de la neu i de la seva ubicació, l’han convertit en un referent internacional de grans competicions freeride i de l’esquí fora pista. Malgrat l’estació ofereix pistes, instal.lacions i serveis per a tots els nivells, Arcalís és l’estació preferida dels esquiadors més tècnics.

PISTES

Km de pistes marcades: 30,5 km

Tipus de pistes:

 • 11 pistes vermelles
 • 2 pistes negres
 • 9 pistes verdes
 • 7 pistes blaves.

COM ARRIBAR-HI?

 • Amb bus:

1)            Bus parroquial Ordino Arcalís. Hi ha 3 busos diaris d’anada al matí, i 3 de tornada a la tarda que surten de la parada davant del CENTRE ESPORTIU D’ORDINO, a molts pocs metres de l’Hotel Coma.

2)           Free Bus. La línia de bus gratuït que surt d’Arinsal, passa per la carretera travessant Ordino i puja fins a Arcalís, recollint a partir de les 10:10 a les persones que esperen a les parades del comú d’Ordino. A la tarda hi ha dos busos que surten des d’Arcalís.

IMPORTANT: Si compres el bitllet d’anada i tornada, al arribar a l’estació podràs dirigir-te a les taquilles de l’Hortell i mostrant el bitllet de bus.  T’entregaran un tiquet per a consumir a la restauració de l’estació pel mateix import.

 • Amb cotxe

L’estació d’Ordino Arcalís està a uns14Km, a només 20 minuts del centre d’Ordino, o el què és el mateix, des de l’Hotel Coma.

L’estació compta amb una àmplia zona d’aparcament a preu de pista.

Pots consultar l’estat de les carreteres en el telèfon d’informació viaria 24hores: (+376) 1802 1802  o a www.mobilitat.ad

 • Amb taxi

No dubtis a demanar a recepció el teu servei de transfer privat cap a l’estació.

I per què a Pal-Arinsal?

És una de les destinacions de neu i muntanya més completa dels Pirineus. Està dividida en dos sectors d’esquí diferents, Pal i Arinsal i connectats entre si per un telefèric. El millor es que s’hi pot accedir fàcilment des dels nuclis de població de La Massana, i d’Arinsal respectivament. El telecabina de La Massana queda a molt pocs minuts de l’hotel.

Està perfectament condicionada per acollir esquiadors, snowborders i especialment al públic familiar, i al sector Pal destaca per la seva ampli oferta de circuits de raquetes i d’esquí de muntanya perfectament senyalitzats i per a tots els nivells.

PISTES

Km de pistes marcades: 63 km

Tipus de pistes:

 • 5 pistes d’eslàlom
 • 4 pistes negres
 • 17 pistes vermelles
 • 18 pistes blaves (una per habilitada per a debutants).
 • 7 pistes verdes

COM ARRIBAR-HI?

 • Amb bus:

1)            Línia de Bus regular: Es pot agafar des del centre d’Ordino, la línia L6 que en molts pocs minuts et deixarà al peu del telecabina de La Massana per accedir al sector Pal. Per accedir al sector d’Arinsal, has de fer el mateix, però a La Massana, has d’agafar el bus L5 que us pujarà fins a peu del remuntadors que surten des d’Arinsal.

2)           Free Bus. La línia de bus gratuït que surt de l’estació d’Ordino-Arcalís, de tornada passa per la carretera travessant Ordino i puja fins a Arinsal. Fa un trajecte de matí i un de tornada a la tarda, i us deixa també a pocs metres de l’Hotel Coma.

 • Amb cotxe

El telecabina de La Massana, per accedir al sector Pal, està a  Estació  a només 4 minuts (2,5 km) en cotxe. Allà podeu aparcar al pàrquing Farre Negre, que te una pasarel.la per accedir directament al telecabina. Aquest aparcament és de pagament, però compta amb descomptes per estades de varies hores, o per a estades multi-dia.

Per accedir al sector Arinsal, el millor es deixar el vehicle al peu del telecabina que surt des del centre de la població, o a la base del telecadira Josep Serra, una mica més amunt ( al aire lliure i gratuït).

També podeu accedir directament a les zones d’aparcament al aire lliure a peu de pista(gratuït). En el cas del sector Pal, hi ha habilitada una zona d’aparcament VIP de pagament.

 • Amb taxi

No dubtis a demanar a recepció el teu servei de transfer privat cap a l’estació.

I per què a Gran Valira?

Grandvalira és l´estació d´esquí més gran dels Pirineus i del sud d´Europa. Està situada a l’est del Principat, i sedueix a tot tipus d’esquiadors (des de nens, principiants, fins a experts esquiadors). Ofereix moltes possibilitats a banda de l’esquí: Motos de neus, mushings, motos de neus, raquetes, i una oferta gastronòmica i lúdica de primer nivell.

PISTES

El domini esquiable de GranValira té 210Km de pistes i 139 remuntadors, dividits en 7 sectors diferents:

 • Canillo
 • Soldeu
 • Pas de la Casa
 • Encamp
 • El Tarter
 • Peretol
 • Grau Roig.

Pots accedir a qualsevol d’aquests secotrs, tens  diversos punts situats entre Encamp i el Pas de la Casa. Accés adaptat a persones amb discapacitat en la majoria de punts.

COM ARRIBAR-HI?

 • Amb cotxe

El punt més proper per accedir a Gran Valira des del Hotel Coma, es amb el Funicamp, situat a Encamp i a només 16 minuts (11,5 km) en cotxes des de l’Hotel. Pots aparcar gratuïtament al centre del poble en un dels 4 pàrquings comunals disponible (Terres Primeres, Prat de Baró, Arinsols o Prat de l’Areny) i accedir al Funicamp amb el Funibus. El Funibus estarà operatiu des de les 8.30 h fins a les 18.00 h, amb una freqüència de 20 minuts. Per validar la gratuïtat de pàrquing, hauràs de presentar un forfet de Grandvalira vàlid pel dia i el tiquet de pàrquing al conductor del Funibus, o bé, a l’oficina de Turisme del Comú d’Encamp, davant del Funicamp.

També podràs beneficiar-te de pàrquing gratuït amb el teu forfet als sectors de Canillo, El Tarter i Soldeu. La gratuïtat s’aplica amb forfet del dia de Grandvalira Andorra Pass sènior o adult o Forfet Plus+. Recollint el tiquet a l’entrada del pàrquing, a la sortida només cal presentar el forfait en el lector del caixer (QR), i s’efectuarà el descompte automàticament, validant el tiquet per a la sortida sense cost.

Ja ho saps, si tens previst venir uns dies a l’Hotel Coma, pots decidir-te per a fer un “tast d’esquí” i gaudir dels tres dominis esquiables, comprant el forfet que ho permeti.

I si vens a esquiar amb nens, potser t’estimaràs més anar sempre a la mateixa estació. En aquest cas, sempre pots comprar un forfait exclusiu pel domini esquiable que més s’adapti a les teves necessitats.